Lock

2023

Lock

Simulare 2023

Primul subiect a avut la bază câte un fragment din textul „Dansul ursului” de Ion D. Sîrbu și textul „30 de ani în șa” de Felix Țopescu, iar pornind de la acestea au fost formulate mai multe cerințe care țin atât ce înțelegerea textului, cât și de valorificarea informațiilor deja dobândite la orele de limba și literatura română. Cel de-al doilea subiect a presupus scrierea unui rezumat de 80-120 de cuvinte pentru fragmentul din textul „Dansul ursului” de Ion D. Sîrbu.

Accesează această variantă de rezolvare a subiectelor de la simularea pentru Evaluarea Națională la limba română 2023 și vei fi cu un pas mai aproape de a obține nota dorită la testarea care are loc la finalul clasei a VIII-a.

Modele de subiecte 2023

Subiectele au fost construite pornind de la două fragmente, unul din „Călin (File din poveste)” de Mihai Eminescu, iar celălalt din „Călătorie în jurul omului” de Alexandru N. Stermin, iar pe baza acestora au fost mai multe cerințe, printre care și aceea de a scrie un text de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinți mesajul/o semnificație a textului selectat din Călin (File din poveste).

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in