Lock

2022

Lock

Iunie 2022

Subiectul I a fost compus din două fragmente din textele „Toate pânzele sus!” de Radu Tudoran și „Frânturi din viața lui Delavrancea” de Cella Delavrancea, iar pe baza acestora au fost formulate mai multe cerințe cu scopul de a-ți testa cunoștințele de gramatică, precum și abilitatea de înțelegere a textelor.

În cazul celui de-al doilea subiect cerința a fost aceea de a scrie un text narativ, de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinți cea mai frumoasă întâmplare din vacanță, incluzând o secvență descriptivă, de minimum 30 de cuvinte, și o secvență dialogată, de minimum patru replici.

Simulare 2022

Primul subiect este construit pe baza a două fragmente din textele „Dacia Felix” de Cezar Petrescu și „Oameni, fapte, amintiri” de Francisc Munteanu, în vreme ce cerința celui de-al doilea subiect a fost aceea de a scrie, în minimum 150 de cuvinte, o compunere în care să-l caracterizezi pe domnul Preda, personajul din textul lui Cezar Petrescu.

Modele de subiecte 2022

Este foarte important să știi că față de anul trecut există câteva diferențe. Spre exemplu, la subiectul I, A, punctul 6, nu se mai cere tiparul textual, ci a fost formulată o cerință care presupune evidențierea trăsăturilor de caracter ale unui personaj, iar la punctul 9 nu se mai cere notarea unui asemănări și a unei deosebiri prin asocierea cu un alt text, ci prezentarea unei valori culturale comune. De asemenea, la B sunt acum 8 exerciții.

Cerințele au fost construite pe baza a două fragmente din textele „Croitorul de cărți” de Monica Pillat și „Simplu elogiu al cărții” de Ioana Pârvulescu, iar pentru a te ajuta să le rezolvi corect, echipa Liceunet îți pune la dispoziție o variantă de răspuns pe care o poți folosi ca sursă de inspirație.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in