Lock

2020

Lock

Iunie 2020

Atât la subiectul I, cât și la subiectul II am rezolvat cele șase cerințe pe baza textelor „Zborul” de Sorin Titel, respectiv „Viața unui geniu: Traian Vuia, avocatul care nu a renunțat la visul său adevărat – zborul” de Ionuț Cristian Ungureanu, dar am și motivat apartenența la genul epic a textului scris de Sorin Titel și am redactat o narațiune de 150 – 300 de cuvinte despre o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

Modele de subiecte 2020

Subiectul I din cadrul modelului de subiect pentru Evaluarea Națională la limba română este format dintr-un fragment din textul „Viteazul cu mână de aur”, cules de Gh. Dem. Teodorescu, iar pornind de la acesta mai multe cerințe printre care și aceea de a scrie o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motivezi apartenența la specia literară basm popular a textului dat. 

Subiectul al II-lea a fost conceput pe baza textului „Tramvaiele din Lisabona”, scris de Elena Drăghici și publicat pe www.natgeo.ro, una dintre cele mai complexe cerințe fiind aceea de a scrie o naraţiune de 150 – 300 de cuvinte, în care să prezinți o întâmplare petrecută într-un oraș aglomerat.

Evaluarea Națională Română - Teste de antrenament 2020

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in