Lock

2018

Lock

Iunie 2018

Accesând acest eBook vei vedea cum arată o rezolvare corectă a celor șase cerințe pe baza fragmentului din textul „Inocenții” de Ioana Pârvulescu, dar și cum să argumentezi apartenența textului la genul epic, într-o compunere de minimum 150 de cuvinte.

Totodată, ți-am pregătit o rezolvare și pentru subiectul II, unde se cerea rezolvarea a șase cerințe pe baza textului „Transilvania, din «goana» trenului” de Adina Brânciulescu, publicat în National Geographic Traveler, nr. 35/2017, cât și redactarea unei compuneri de 150 – 300 de cuvinte, în care să prezinți o întâmplare petrecută într-o cetate.

Iunie 2018 (rezervă)

Primul subiect prevedea lecturarea unui fragment din textul „Moșul” de Mihail Sadoveanu, iar pe baza acestuia rezolvarea unor cerințe precum menționarea unor sinonime pentru cuvintele „ciudată” și „taina” sau formularea a două idei principale din text, dar și redactarea unei compuneri de minimum 150 de cuvinte, în care să caracterizezi personajul moş Andrei din textul dat.

La cel de al doilea subiect textul primit a fost „Cât de importantă este lectura pentru copii” scris de către Gáspár György pe site-ul asociatiacurteaveche. Pornind de la informațiile de aici s-a cerut rezolvarea a șase cerințe de înțelegere a textului, dar și de gramatică. Totodată, la punctul B al acestui subiect s-a cerut redactarea unei naraţiuni de 150 – 300 de cuvinte, în care să prezinți o întâmplare petrecută cu familia.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in