Evaluarea Națională Română - Model de subiect 2021 (varianta iulie 2020)

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au publicat un model de subiect pentru Evaluarea Națională la Limba Română din anul 2021, iar ce este important de știu este faptul că structura este puțin modificată. 

De data acesta vei avea de rezolvat trei subiecte, fiecare dintre ele fiind compuse din câte un text la prima vedere și o serie de întrebări pe baza textelor respective. Astfel, subiectul I presupune rezolvarea a șapte cerințe, exclusiv pe baza textului, la subiectul II vei avea de răspuns la 8 întrebări, unele dintre ele presupunând și cunoștințe de gramatică, iar ultimul subiect presupune redactarea unei compuneri de minimum 150 de cuvinte, despre iubirea pentru natură, valorificând atât textul lui Nicolae Labiș, cât și cunoștințele și experiențele tale.

Echipa Liceunet a rezolvat cele trei subiecte punându-ți astfel la dispoziție o variantă de rezolvare a cerințelor. Accesează eBook-ul pentru a vedea cum arată o rezolvare corectă a modelelor de subiecte propuse pentru Evaluarea Națională la Limba Română 2021.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Evaluarea Națională Română - Model de subiect 2021 (varianta iulie 2020)

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 19.01.2022
    Scris de Elev in clasa a 8-a