Evaluarea Naționala Română | Iunie 2018 (Rezervă)

Evaluarea Națională la limba română s-a desfășurat în data de 11 iunie 2018, iar pentru această probă reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au pregătit și un subiect de rezervă. Profesorii cu care colaborează echipa Liceunet au rezolvat și acest subiect și îți pun la dispoziție răspunsuri care respectă în totalitate baremul.

Primul subiect prevedea lecturarea unui fragment din textul „Moșul” de Mihail Sadoveanu, iar pe baza acestuia rezolvarea unor cerințe precum menționarea unor sinonime pentru cuvintele „ciudată” și „taina” sau formularea a două idei principale din text, dar și redactarea unei compuneri de minimum 150 de cuvinte, în care să caracterizezi personajul moş Andrei din textul dat.

La cel de al doilea subiect textul primit a fost „Cât de importantă este lectura pentru copii” scris de către Gáspár György. Pornind de la informațiile de aici s-a cerut rezolvarea a șase cerințe de înțelegere a textului, dar și de gramatică. Totodată, la punctul B al acestui subiect s-a cerut redactarea unei naraţiuni de 150 – 300 de cuvinte, în care să prezinți o întâmplare petrecută cu familia.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Evaluarea Naționala Română | Iunie 2018 (Rezervă)

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.