Rezumat pe scene

Rezumatul pe scene al operei Cântăreața cheală de Eugen Ionescu te va ajuta să înțelegi tematica acestei opere, reușind apoi să scrii eseuri de nota 10. Profesorii Liceunet au explicat cât mai pe înțelesul tău ce se întâmplă în fiecare dintre unsprezece scene, astfel că și dacă nu ai reușit încă să citești această operă vei ști care sunt întâmplările cele mai semnificative.

Discuția continuă, agasant, cu concluziile doamnei Smith privind beneficiile nutriționale ale iaurtului, pe care le aflase de la doctorul Mackenzie-King. Acesta se operase pentru a experimenta pe sine efectul operaţiei de ficat recomandate pacientului său, domnul Parker. Pacientul și-a pierdut viața în urma intervenției chirurgicale, ceea ce ar fi însemnat ca şi medicul să moară, deoarece „un medic conştiincios trebuie să moară odată cu bolnavul, dacă nu se pot salva împreună”. Domnul Smith se declară confuz în urma celor citite în ziar, cum că „la rubrica stării civile, se precizează întotdeauna etatea personajelor decedate şi niciodată a noilor născuţi”, ceea ce i se pare acestuia lipsit de logică.

Discuţia se concentrează apoi pe moartea lui Bobby Watson, anunțată în ziar. Doamna Smith este surprinsă, dar soțul ei îi amintește că Bobby Watson a murit în urmă cu doi ani. Pe deasupra, cei doi fuseseră de față chiar și la înmormântarea lui.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in