Cântăreața cheală

Cântăreața cheală este o dramă absurdă scrisă de către Eugen Ionescu în anul 1950, fiind reprezentativă pentru începutul literar al autorului. Opera a fost reprezentată pentru prima oară la Teatrul „Des Noctambules” din Paris.

„Cântăreața cheală” este o parabolă a lipsei de comunicare, precum și a lumii care se minte pe sine şi nu este interesată să iasă din impas, bucurându-se de confortul ipocriziei cotidiene.

Mulți dintre criticii literari au considerat opera ca fiind genială, în ciuda faptului că piesei îi lipsește firul epic. Totuși, conotațiile profunde, specifice lui Eugen Ionescu, au avut un mare impact asupra societății acelei vremi.

Programa pentru disciplina limba și literatura română, clasa a XII-a, prevedea studierea unor opere dramatice, iar în această categorie este inclusă și drama absurdă „Cântăreața cheală”, a lui Eugen Ionescu. Pentru a te ajuta să te familiarizezi cu tema acestei opere și să scrii materiale cât mai complexe îți recomandăm că citești comentariu, rezumatul și eseurile redactate de către profesorii Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cântăreața cheală

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.