Lock

Informații cheie pentru un Eseu despre spațiul românesc în Evul Mediu

Lock

Vrei să știi ce trebuie să conțină un eseu despre spațiul românesc în Evul Mediu? Ghidul acesta e structurat după cele mai frecvente cerințe de la bacalaureat privind spațiul românesc în Evul Mediu. Atunci când vorbim de spațiul românesc în Evul Mediu ne referin în general la autonomiile locale și la instituțiile centrale din acea perioadă, precum și la acțiunile militare și diplomatice duse de români.

Astfel, în prima parte îți prezentăm acțiunile militare ale românilor din Evul Mediu. Aici discutăm informații de bază despre acțiunile unor conducători români precum Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș sau Mihai Viteazul, precum și asemănările dintre acțiunile lor militare.

Acțiunile militare ale românilor au fost însoțite de mai multe acțiuni diplomatice prin care românii și-au dezvoltat relațiile internaționale cu marile puteri din zonă. Deoarece cerințele de la bac au vizat și asemănările dintre aceste acțiuni sau cauzele și consecințele lor, în acest ghid vei putea găsi informații clare și despre aceste aspecte.

În a doua parte a ghidului ne ghidăm de asemenea după cele mai frecvente cerințe întâlnite la bac și îți expunem idei cheie despre autonomiile locale și instituțiile centrale din spațiul românesc medieval. Mai exact, cerințele de la Subiectul al III-lea au presupus în mai mulți ani menționarea izvoarelor istorice are atestă autonomiile locale, prezentarea asemănărilor dintre autonomii și discutarea instituțiilor centrale atât extracarpatice (din Țara Românească, Moldova) cât și intracarpatice (din Transilvania).

Mai mult, îți oferim o listă cu exemple de eseuri scrise de echipa Liceunet în conformitatea cu baremul de la bac. Toate aceste informații au scopul de a te ajuta să te pregătești eficient pentru bacul la istorie!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Informații cheie pentru un Eseu despre spațiul românesc în Evul Mediu

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 05/20/2023
    Scris de Elev in clasa a 12-a