Structura
Un eseu trebuie să aibă o introducere, un cuprins și o concluzie. Pentru a obține punctajul maxim la Subiectul al III-lea, nu e suficient ca eseul tău să răspundă la cerință în mod corect, ci e nevoie și să fie structurat în mod corespunzător.
Introducere
Eseul începe cu introducerea. Îți recomandăm ca introducerea să aibă un paragraf scurt (3-4 fraze) în care oferi o imagine de ansamblu asupra temei eseului. De asemenea, în introducere poți să definești conceptul din cerință în câteva idei. De exemplu, în cazul unui eseu despre Războiul Rece poți începe prin a defini ce înseamnă Războiul Rece.
În funcție de temă, introducerea poate să vizeze contextul internațional global sau din Europa sau contextul intern din România. În general, e cel mai indicat să menționezi în introducere contextul atât din Europa, cât și din România, deoarece istoria României este strâns legată de contextul internațional european. De exemplu, dacă tema vizează dezvoltarea statului român modern, introducerea poate să includă și informații despre contextul din Europa, pe lângă cele despre contextul din spațiul românesc, deoarece dezvoltarea statului român a fost posibilă și datorită contextului european de la acea vreme.
Pentru a citi acest text trebuie să fii Membru VIP.
Dacă nu îți amintești exact în ce context să plasezi tema dată, poți doar să rezumi cerința și astfel să anticipezi ceea ce urmează să scrii în cuprinsul eseului.
Pentru a citi acest text trebuie să fii Membru VIP.
Cuprins
Printre cerințele eseurilor de bac se numără precizarea/menționar...