Structura unui eseu

În următoarele pagini, vom aprofunda structura unui eseu de Bacalaureat la disciplina istorie. Astfel, tu vei putea fi foarte bine pregătit/ă în momentul examenului de Bac. Fiecare explicație vine cu exemple relevante. Exemplele au rolul de a te ajuta să înțelegi cum se scrie un eseu, dar și să nu mai ai emoții în preajma examenului.

Conform baremului de Bac, este punctată structurarea eseului. Așadar este important ca introducerea să fie clară. Odată redactată introducerea, poți trece cu încredere la cuprins. Acesta este cea mai importantă parte dintr-un eseu, întrucât reprezintă dezvoltarea subiectului și rezolvarea cerințelor. Trebuie să fii foarte atent, deoarece gradul de complexitate al fiecărei cerințe este diferit! La finalul eseului, concluzia rezumă într-un paragraf ideile principale pe care le-ai discutat în eseu.

Citește în continuare ghidul nostru pentru a afla cum trebuie rezolvate fiecare dintre cerințele eseului de Bac. În următoarele pagini îți vom prezenta modul în care se realizează introducerea, cuprinsul și concluzia eseului.