Lock

Structura

Lock

Un eseu trebuie să aibă o introducere, un cuprins și o concluzie. Pentru a obține punctajul maxim la Subiectul al III-lea, nu e suficient ca eseul tău să răspundă la cerință în mod corect, ci e nevoie și să fie structurat în mod corespunzător.

Introducere

Eseul începe cu introducerea. Îți recomandăm ca introducerea să aibă un paragraf scurt (3-4 fraze) în care oferi o imagine de ansamblu asupra temei eseului. De asemenea, în introducere poți să definești conceptul din cerință în câteva idei. De exemplu, în cazul unui eseu despre Războiul Rece poți începe prin a defini ce înseamnă Războiul Rece.

În funcție de temă, introducerea poate să vizeze contextul internațional global sau din Europa sau contextul intern din România. În general, e cel mai indicat să menționezi în introducere contextul atât din Europa, cât și din România, deoarece istoria României este strâns legată de contextul internațional european. De exemplu, dacă tema vizează dezvoltarea statului român modern, introducerea poate să includă și informații despre contextul din Europa, pe lângă cele despre contextul din spațiul românesc, deoarece dezvoltarea statului român a fost posibilă și datorită contextului european de la acea vreme. 

Exemplu: Introducere prin care oferi o imagine de ansamblu asupra temei
 

Pentru a citi acest text trebuie să fii Membru VIP.

Dacă nu îți amintești exact în ce context să plasezi tema dată, poți doar să rezumi cerința și astfel să anticipezi ceea ce urmează să scrii în cuprinsul eseului.

Exemplu: Introducere prin care rezumi cerința
 

Pentru a citi acest text trebuie să fii Membru VIP.

Cuprins

Printre cerințele eseurilor de bac se numără precizarea/menționar...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in