Eseu despre Spațiul românesc în Evul Mediu

O temă des întâlnită la eseul de la Subiectul III este spațiul românesc în Evul Mediu sau la începuturile modernității. Vezi aici când s-a dat tema aceasta la bac.

Un eseu despre spațiul românesc în perioada medievală poate să se refere, printre altele, la:

Atunci când e vorba despre Autonomii locale și inbstituții centrale, ți se poate cere să scrii despre izvoarele istorice în care sunt menționate autonomii locale românești, asemănări între autonomiile locale sau care au fost instituțiile centrale extracarpatice și intracarpatice din Evul Mediu.

În ce privește Acțiunile militare, e posibil să ți se ceară să prezinți asemănări dintre bătăliile românilor, cauzele și consecințele lor. În acest ghid îți prezentăm informații esențiale despre toate acestea, plus despre bătăliile din secolele XIV-XVIII (de exemplu, Bătălia de la Rovine, Bătălia de la Codrii Cosminului etc.)

De asemenea, ghidul conține informații de bază despre Acțiunile diplomatice ale românilor sau care i-au afectat pe români (de exemplu, Tratatul de la Overchelăuți, Tratatul de la Alba Iulia, aderarea la Liga Sfântă etc.). Întrebările se pot referi la cauzele și consecințele acțiunilor diplomatice, sau asemănările dintre ele.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in