Eseu despre Relațiile internaționale ale românilor

Tematica relațiilor internaționale reprezintă frecvent o cerință la subiectele de Bacalaureat la istorie, în special în cadrul eseului de la Subiectul III. De aceea, este important să ai o imagine de ansamblu asupra implicării spațiului românesc în relațiile internaționale din diverse perioade istorice.

Cerințele de la Bac despre relațiile internaționale ale românilor pot să se refere la:

Aici poți să citești despre tratatele și alianțele pe care le-au avut românii în perioadele mai sus menționate și care au fost consecințele implicării românilor în relațiile internaționale.

Fragment despre Postcomunism și Democrație:

România a urmărit integrarea în structurile euro-atlantice, motiv pentru care au fost înființate o serie de departamente implicate în problemele și demersurile integrării europene, fapt care s-a concretizat în anul 2004 prin integrarea în NATO și în anul 2007 prin aderarea la Uniunea Europeană. În prezent, în special odată cu declanșarea Războiului din Ucraina, politica externă a României s-a aliniat tot mai mult cu cea a aliaților din UE și NATO. Astfel, România susține prezența consistentă a trupelor NATO pe teritoriul țării noastre dar și pe teritoriul celorlalte țări din Europa Centrală și de Est, acțiune care are ca scop descurajarea unui eventual atac la Rusiei asupra acestor țări.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in