Totalitarism și Democrație

Subiectul despre democrație și totalitarism este unul des întâlnit în Bacalaureat, așadar ne-am gândit să îți oferim o serie de exemple de eseuri cu această temă. Citindu-le, poți să fii pregătit în caz că anul acesta vei întâlni această cerință la bacalaureat.

Bac 2022

Bac 2021

Bac 2020

Bac 2013-2018

Fragment dintr-un eseu despre totalitarism

E posibil ca subiectul al III-lea de la bac să presupună redactarea unui eseu despre practicile totalitare din Europa și România în secolul XX. Aici poți citi un fragment dintr-un eseu despre această temă:

În opinia mea, practicile politice specifice regimului totalitar din România în a doua jumătate a secolului al XX-lea au avut un numitor comun cu cele ale sovieticilor. Asasinatul politic, precum și condamnarea la închisoare pe viață erau la ordinea zilei, liderii încercând cu orice preț să se mențină la putere. Un argument în acest sens reprezintă evenimentele petrecute în 1954, care îl vizează pe Lucrețiu Pătrășcanu, fostul ministru al justiției. După un proces de șase ani, timp în care a fost acuzat de opoziție față de ideile sovietice,  acesta a fost condamnat la moarte la data de 14 aprilie 1954.   

(...)

Poți citi cerințele și întreg eseul despre totalitarismul în Europa și în România în secolul al XX-lea aici.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in