Constituții

Deseori, eseul de la bac trebuie să includă și informații referitoare la constituțiile adoptate în România de-a lungul timpului. Aici poți citi exemple de eseuri care fac referire la constituții:

Fragment dintr-un eseu despre constituții

Subiectul al III-lea al testului 4 de antrenament pentru bacalaureatul la istorie din 2021 presupune redactarea unui eseu despre evoluția României în perioada 1951-1985. 

Pentru a obține punctajul maxim la acest subiect, eseul trebuie să includă două fapte istorice din 1951-1964, precum și o caracteristică a fiecărui fapt istoric dintre cele două. De asemenea, eseul trebuie să includă legea fundamentală adoptată în anii '60 (cu alte cuvinte, trebuie precizată Constituția din 1965) și câteva delatii despre o prevedere a acestei legi fundamentale. În plus, eseul trebuie să includă și punctul tău de vedere despre evoluția României între anii 1971-1985, punct devedere susținut printr-un argument istoric valid.

Aici poți citit un fragment din eseu:

Evoluția României în intervalul de timp 1971-1985 a fost una descendentă, fapt datorat în principal înăspririi regimului totalitar comunist în relație cu proprii cetățeni spre jumătatea anilor ’70. O altă cauză a fost încălcarea flagrantă a drepturilor omului, de care comunitatea internațională era conștientă în anii ‘ 80. Aceste aspecte au contribuit tot mai mult la izolarea pe plan extern a României, în special în relație cu statele din Occident.

(...)

Citește intreg eseul despre constituții și evoluția României între 1951 și 1985 aici.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in