Subiectul 3 Bac Istorie | Respectarea baremului

Baremul de evaluare pentru Subiectul 3 al examenului de Bac la Istorie presupune: prezentarea informației istorice (24 de puncte) și ordonarea și exprimarea ideilor menționate (6 puncte).

Profesorii noștri de istorie au luat în considerare toate punctele importante din cadrul baremului și au oferit pentru fiecare dintre acestea  o explicație clară, însoțită de exemple. Dorim în acest fel să ne asigurăm că eseul tău va fi notat cu punctaj maxim.

Utilizarea limbajului istoric, evidențierea relației cauză și efect, conectorii care exprimă cauzalitatea și concluzia, respectarea succesiunii cronologice/logice și respectarea limitei de spațiu sunt puncte foarte importante care trebuie atinse, atunci când redactezi un eseu în cadrul examenului de Bac la Istorie.

În acestă secțiune, profesorii noștri ți-au oferit exemple concrete de aplicabilitate a acestora. 

În cadrul oricărei lucrări la Istorie, inclusiv eseul, este foarte important ca evenimentele să fie prezentate într-o ordine cronologică. 

O greșeală des întâlnită în rândul elevilor care susțin examenul de Bacalaureat la disciplina Istorie este că nu respectă limita de spațiu impusă de cerință.

Cantitate nu înseamnă și calitate, iar de acest aspect este foarte important să ții cont, având în vedere că depășirea limitei te poate costa câteva puncte importante. 

De asemenea, trebuie să fii foarte atent la modul în care îți expui ideile și felul în care prezinți informația istorică.

Baremul examenului de Bacalaureat la Istorie pentru subiectul 3 (eseu) presupune 2 elemente importante:

  1. Informația istorică (24 de puncte) - a fost discutată la paginile anterioare la Capitolul Structura unui eseu: Precizarea/menționarea unui eveniment/a unei acțiuniprezentarea unui eveniment/a unei acțiuni și formularea unui punct de vedere și argumentarea printr-un fapt istoric. Citește cu atenție informațiile prezentate în paginile de mai sus pentru a obține toate cele 24 de puncte.
  2. Ordonarea și exprimarea ideilor menționate (6 puncte) unde se urmărește:
    1. limbajul istoric
    2. structurarea eseului...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in