Rezumat

Nu ai reușit încă să citești microromanul Bătrânul și marea de Ernest Hemingway? Nicio preoblemă! Profesorii Liceunet îți pun la dispoziție un rezumat structurat în asa fel încât să înțelegi cum se derulează evenimentele și să poți scrie alte materiale referitoare la acestă operă.

„Dorind să își schimbe norocul, Santiago se decide ca în a 85-a zi să navigheze mai departe decât mergea de obicei, în larg, acolo unde nu mai e niciun alt pescar, și unde poate prinde pești mult mai mari. La un moment dat, se agață în cârligul lui Santiago, un pește foarte mare, un merlin. Urmează trei zile de lupte încrâncenate. Fiind un pește puternic, merlinul trage barca pescarului după el, încercând să scape din prinsoarea cârligului. Mâinile lui Santiago sunt tăiate adânc de firul tras cu forță de merlin, însă acesta nu renunță. Este impresionat de merlin, de forța și demnitatea cu care se luptă pentru propria-i viață, și, deși se gândește că ar primi niște bani frumoși pe carnea merlinului, pescarul admite că niciun om nu ar fi vrednic să mănânce acest pește măreț. Cu toate că este încercat de sentimente de milă și admirație, Santiago rămâne loial firii sale de pescar și ucide merlinul cu un harpoon, trăgându-l apoi, prin apă, spre mal.

Extenuat după încercarea de a-i face față peștelui, Santiago mai trebuie să înfrunte o provocare: sângele din rana merlinului atrage o sumedenie de rechini.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in