Lock

Bătrânul și marea

Lock

Bătrânul și marea este un microroman (se situează la granița dintre nuvelă și roman) care aparține scriitorului american Ernest Hemingway. Opera prezintă povestea lui Santiago, un bătrân pescar, care de 84 de zile nu mai reușise să prindă niciun pește.

În anul 1953 autorul a fost recompensat cu premiul Pulitzer pentru această creație, ea reprezentând una dintre cele mai importante opere ale autorului atât datorită sensurilor profunde pe care le are, cât și pentru stilul narativ simplu, dar totodată extrem de expresiv.

Deși au fost critici literari care nu au văzut cu ochi buni această creație a lui Hemingway, opera a atras atenția artiștilor din lumea cinematografiei, astfel că ea a fost ecranizată de trei ori.

Aici vei găsi comentariul operei, apartenența la specierezumatulcaracterizarea personajului principal sau fișa de lectură.

Opera Bătrânul și marea se regăsește în programa pentru disciplina limba și literatura română, clasa a IX-a, astfel că este posibil ca un fragment din acest text să fie inclus și în manualul tău. Informațiile și explicațiile pe care profesorii Liceunet le-au inclus în acest eBook au menirea să te ajute să înțelegi textul lui Hemingway și să poți rezolva corect cerințele primite la școală.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Bătrânul și marea

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 01/17/2016
    Din cate mi-am dat seama, totul este OK.
  • 05/05/2021
    Scris de Elev in clasa a 9-a