Reflective Essay

Redactarea unui eseu reflexiv pornind de la un citat/ formulare antologică/ problemă existenţială reprezintă una dintre cele mai comune cerințe întâlnite la olimpiadele de limba engleză. 

​Reflective Essay - Dezvoltarea subiectului

Prin redactarea unui reflective essay, elevul va demonstra abilități precum abordarea temei în discuţie din cel puţin trei perspective.

În total, există 12 perspective din care olimpicul poate alege: psihologice, religioase, ştiinţifice, artistice, economice, educaţionale, sociale, morale, politice, istorice, de sănătate sau personale.

Reflective Essay - Exemplu

Aceste eseuri specifice ultimului an de liceu și olimpiadelor școlare presupun reconstruirea de idei într-un discurs coerent, diferenţiind între sensuri principale şi secundare în situaţii complexe.

În plus, pentru a scrie un astfel de eseu, trebuie să  abordezi problematica în discuție de la abstract/general la concret/personal și, uneori, viceversa.

Iată un exemplu de eseu reflexiv realizat de profesorii noștri de limba engleză, special pentru elevii olimpici:

Reflective essay: "To thrive in life you need three bones: a wishbone, a backbone and a funny bone.".

De asemenea, profesorii noștri îți pun la dispoziție un ghid care îți explică temeinic modul în care poți scrie chiar tu un reflective essay cât mai corect: 

Cum să scrii un Reflective Essay în engleză.