Opinion Essay

Citind prezentarea noastră vei afla cum trebuie redactat un Opinion Essay și ce reguli trebuie să urmezi privind structura și argumentarea.

Opinion Essay - Bacalaureat

Cea de-a doua probă de redactare din cadrul BAC-ului este ușor mai complexă și va trata redactarea unui Opinion Essay. Acesta va avea un grad de dificultate mai ridicat, dar și o lungime de aproximativ 180-200 de cuvinte. 

Trebuie să știi că există mai multe tipuri de eseuri, iar diferența provine de la scopul/finalitatea acestora. Eseurile pot analiza, descrie sau dezbate un subiect dat, iar în funcție de formatul lor, pot prezenta păreri proprii/personale (opinion essay), pot descrie locuri sau persoane (descriptive essay), evenimente (narrative essay) sau pot prezenta dovezi (argumentative essay).

Este posibil ca între opinion essay și argumentative essay să apară confuzie. Pentru a înțelege diferențele, trebuie să știi că opinion essay prezintă păreri personale, ce pot fi pro sau contra unei teme date. Scopul celui care redactează un opinion essay este de a convinge cititorii. 

Opinion Essay | Structură

În continuare, îți prezentăm structura unui Opinion Essay, care constă în trei părți bine definite: 

  • introducerea - care va însuma esența discursului tău;
  • cuprinsul;
    • argumentele și exemplele ;
    • contraargumentul - prin care vei da dovadă de obiectivitate;
  • concluziile - unde vei reevalua poziția inițială și concluziile care au dus la această părere personală.

Opinion Essay - Exemplu

Iată un exemplu pentru un opinion essay.