Letter

Pagina noastră Letter | Scrisoare în Engleză te va ajuta atunci când ai nevoie de exemple pentru a putea redacta propriile tale scrisori informale în limba engleză - exemplele respectă baremele impuse de profesori, iar ghidul nostru îți oferă sfaturi concrete.

Pentru proba de Writing de la Bacalaureat, proba de limba engleză, va trebui să rezolvi două subiecte: primul, cel pe care se axează această categorie Liceunet, constă în scrierea unui text util precum o scrisoare informală sau un mail către un prieten.

Aceste texte de la proba examenului nu au un grad ridicat de dificultate, iar în ceea ce privește lungimea scrisorilor informale, o scrisoare în engleză care respectă reperele din cerințe trebuie să aibă între 80 și 100 de cuvinte. 

Ce evaluează profesorii corectori atunci când citesc o scrisoare informală/informal letter redactată de un elev? Organizarea și structura textului, conținutul, folosirea unei structuri gramaticale tipice nivelului de limbă cerut și nivelul vocabularului.

Letter/Scrisoare în Engleză

Indiferent dacă tema, enunțul sau cerința întâlnite presupun scrierea unui text cu formă de „Letter” sau a unei scrisori în engleză, tu va trebui să scrii același lucru. Atenție la structură și la vocabularul ales! :) În ghidul Cum să scrii un informal email sau o informal letter în engleză, vei găsi mai multe exemple și sfaturi practice.

Care este formatul unei scrisori? 

  • Introducerea/salutul; Cuprinsul; Remarca finală și încheierea.

Atenție la formatul scrisorii! Aceasta nu va fi identică cu cea a email-ului. 

Letter - Model

Mai jos, îți prezentăm câteva exemple de scrisori în engleză care au fost concepute pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tale, pentru ca tu să poți obține rezultate excelente, fiind special create pentru nivelul tău de limba engleză: