Email

Trimiterea unui email (scrisoare electronică) reprezintă cea mai populară metodă de comunicare la distanță în zilele noastre. Deoarece vei studia acest tip de text la școală, la limba engleză și deoarece proba Bacalaureatului la engleză presupune scrierea unui email, i-am dedicat o pagină specială, cu exemple și sfaturi.

Email în Engleză - Informații pentru Bac

Proba de Writing la limba engleză din cadrul examenului de Bacalaureat este împărțită în două subiecte, dintre care primul va avea de-a face cu redactarea unui email în engleză sau a unei scrisori informale. Aceste texte funcționale și informale în limba engleză vor avea un grad de dificultate relativ redus. De asemenea, fiecare material de acest tip redactat pentru examen va trebui să conțină între 80 și 100 de cuvinte

Se va evalua conținutul textului, organizarea acestuia, folosirea corectă a vocabularului și a structurilor gramaticale tipice nivelului de limbă cerut, de aceea este important ca tu să fii familiarizat cu structura pentru a putea obține rezultate foarte bune. 

Care este formatul unui email? 

  • Salutul și introducerea;
  • Cuprinsul;
  • Remarca finală și încheierea.

Pentru mai multe sfaturi utile despre redactarea unui email, citește ghidul „Cum să scrii un informal email sau o informal letter în engleză”.

Mai jos, îți prezentăm câteva exemple de email-uri în limba engleză. Acestea au fost concepute pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tale, pentru ca tu să poți obține rezultate excelente, fiind special create pentru nivelul tău de limba engleză: