Caracterizare Didona

Acest material conține caracterizarea Didonei din opera "Eneida" (”Aeneis”) scrisă de Publius Vergilius Maro. Publius Vergilius Maro este un poet roman din perioada augustană. Epopeea în versuri ”Eneida” este una dintre cele trei mari lucrări ale poetului. Eneida descrie călătoria lui Aeneas, erou troian de origine divină, de la căderea Troiei până la Roma. Didona este personajul feminim al operei și în acest material vei găsi informații despre principalele caracteristici ale acesteia și relația pe care o are cu personajul principal Aeneas.

Caracterizare Didona

Didona, numită și Dido, este personajul feminin complex al operei „Aeneis” de Publius Vergilius Maro. Această este o vestită regină care a domnit în perioada antichitățiii, fiind cunoscută în istorie ca fondatoare a Cartaginei.

Născută în secolul IX î.Hr., fiică a regelui tyrian Mutto, Didona este nevoită să fugă împreună cu averea și slujitorii familiei pe Marea Mediterană după ce soțul acesteia, Sichaeus, este asasinat de fratele ei, Pygmalion, care urmărea să intre în posesia bogățiilor celor doi. După îndelungata călătorie pe mare, Didona acostează pe țărmurile nordice ale continentului african, în dreptul unei locații numite Byrsa, unde cere localnicil...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in