Reprezentarea punctelor în plan

Capitolul Reprezentarea punctelor în plan, așa cum îi spune și numele, îți va arăta cum se reprezintă punctele într-un plan dat.

Dar, pentru a putea reprezenta punctele într-un plan, trebuie să știm ce reprezintă sistemul de axe ortogonale sau perpendiculate, ca mai apoi să înțelegi pașii care trebuie urmați pentru a calcula distanța dintre două puncte date.

În cadrul acestui capitol, pe lângă definirea sistemului de axe ortogonale (perpendiculare), vei afla în primul rând ce reprezintă axa numerelor, cum se numesc axele componente sistemului de axe ortogonale și ce formează axele acestui sistem, urmând ca în prima subsecțiune să afli cum se reprezintă, pas cu pas, perechile de numere întregi într-un sistem de axe perpendiculare (ortogonale). Această primă subsecțiune conține o pagină separată în care vei găsi un exercițiu rezolvat, prin care ți se exemplifică reprezentarea într-un sistem de axe ortogonale diverse puncte, umând ca mai apoi să ți se indice în care parte a sistemului se află fiecare dintre acestea.

În pagina separată a capitolului doi vei citi despre distanța dintre două puncte în plan, care nu reprezintă nimic altceva decât lungimea segmentului determinat de cele două puncte date. Înainte de a trece la următorul capitol, profesorii noștri ți-au pregătit, tot aici, o parte intitulată Aplicații, unde vei găsi exerciții rezolvate, în care aplică noțiunile teoretice ale acestui capitol. 

Așadar, citește acest capitol, pentru a afla cum se reprezintă punctele într-un sistem de axe ortogonale, precum și cum se calculează distanța dintre două puncte în plan.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in