Produsul cartezian a două mulțimi nevide

Primul capitol, intitulat Produsul cartezian a două mulțimi nevide, conține noțiuni referitoare la mulțimi și la operațiile care se pot efectua cu acestea, punându-se accent pe noțiunea de produs cartezian.

Vei afla cum se definește acest produs cartezian, cum se calculează cardinalul mulțimii produsului cartezian și cum se aplică acesta în exercițiile și problemele pregătite de către profesorii noștri de matematică, special pentru tine.

Profesorii noștri îți vor prezenta, în cadrul acestui prim capitol, cum se calculează produsul cartezian a două mulțimi nevide, folosind definiția, A\times B=\left \{ (x,y): x\in A \text{\ \c si\ } y\in B\right \}, sau folosind tabele, așa cum vei putea observa în subsecțiunea intitulată Exemple și aplicații.

În urma exemplelor și a aplicațiilor prezentate în subsecțiunea menționată, vei putea trage concluzia că produsul cartezian nu este comutativ; astfel, contează ordinea în care mulțimile care participă la formarea produsului cartezian sunt alese. 

Așadar, pentru a vedea efectiv ce reprezintă produsul cartezian și cum se aplică acesta în probleme, citește acest capitol din cadrul eBook-ului Ghid | Elemente de organizare a datelor.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in