Probabilități

Ultimul capitol al acestui material, dar nu cel din urmă, îți va prezenta noțiuni despre probabilități în matematică, studiate în clasa a 6a, dar și în clasa a 7a. Mai exact vei afla despre probabilitatea unui eveniment, precum și exerciții și probleme cu probabilități rezolvate de clasa a 6a.

În acest capitol vei afla mai întâi ce considerăm a fi un eveniment și în ce constă realizarea acestuia, căci acel eveniment se poate realiza, numindu-se eveniment sigur, sau nu se poate realiza, fiind un eveniment imposibil. În acest caz intervine noțiunea de probabilitate, mai exact noțiunea de probabilitate a realizării unui anumit eveniment.

În cadrul capitolului Probabilități vei afla definiția probabilității, sau altfel spus probabilitatea unui eveniment, ca fiind raportul dintre numărul cazurilor favorabile și numărul cazurilor posibile realizării acelui eveniment.

Așa cum te aștepți, în ultima parte a capitolului Probabilități vei găsi exerciții rezolvate, dar și probleme cu probabilități rezolvate de clasa a 6a.

Pentru a putea observa diferența dintre cazurile prezentate în acest capitol, în această pagină, vei găsi cum aplicăm aceste probabilități în exerciții rezolvate. 

Profesorii noștri de matematică au pregătit pentru aceste probabilități exerciții rezolvate complet, pas cu pas, astfel încât să te ajute să înțelegi mai bine noțiunea de probabilitate și în cele din urmă să observi faptul că dacă probabilitatea evenimentului eate egală cu zero, atunci acel eveniment este unul imposibil, dar dacă probabilitatea este egală cu unu, atunci evenimentul este unul sigur.

Așadar, dacă îți dorești să afli dacă un eveniment este sigur sau imposibil sau să vezi ce probleme cu probabilități rezolvate de clasa a 6a ți-au pregătit echipa Liceunet citește cu mare atenție acest ultim capitol, intitulat Probabilități.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in