Ghid | Elemente de organizare a datelor
Despre elementele de organizare a datelor se vorbește începând cu clasa a VI-a, urmând ca în clasa a VII-a să se detalieze aceste noțiuni.
Oare ce sunt aceste elemente de organizare a datelor și la ce ne folosesc?
Acest material te va ajuta să răspunzi la această întrebare. Accesând eBook-ul intitulat Ghid | Elemente de organizare a datelor vei vedea cum putem organiza datele unei probleme prin intermediul tabelelor, diagramelor sau a graficelor și cum putem rezolva mai ușor problemele folosind aceste metode de organizare a datelor.
Pentru a-ți fi mai ușor să urmărești atât noțiunile teoretice, cât și exercițiile și problemele rezolvate, profesorii experimentați de matematică din cadrul echipei Liceunet au structurat acest material în patru capitole.
- Produsul cartezian a două mulțimi nevide
- Reprezentarea punctelor în plan
- Reprezentarea și interpretarea unor dependențe funcționale
- Probabilități
În primul capitol ți se va prezenta una dintre operațiile pe care le putem efectua cu două mulțimi date și anume produsul cartezian a două mulțimi nevide. În cadrul acestui prim capitol vei vedea cum se aplică această operație în exercițiile pregătite cu mare atenție special pentru tine.
Cel de-al doilea capitol, așa cum îi spune și numele, te va ajuta să înveți cum să reprezinți punctele date într-un plan. Pentru a vedea cum se reprezintă perechile de numere întregi într-un sistem de axe perpendiculare, va trebui ca mai întăi să știi ce reprezintă sistemul de axe perpendiculare, ca mai apoi să urmărești pașii care sunt necesari pentru a calcula distanța dintre două puncte date.
Al treilea capitol este cel care îți prezintă elementele de organizare a datelor. Aceste elemente de organizare a datelor nu reprezintă nimic altceva decât metode prin care se pot rezolva unele probleme. În acest capitol vei vedea cum intervin tabelele, diagramele sau graficele în rezolvarea și interpretarea datelor unor probleme.
Ultimul capitol al materialului nostru conține noțiuni teoretice despre probabilități, mai exact despre probabilitatea realizării unui eveniment. În acest ultim capitol vei vedea când spunem că un eveniment este sigur sau imposibil, în funcție de probabilitatea realizării acestuia.
Pe tot parcursul acestui material, profesorii noștri de matematică ți-au pregătit exerciții și probleme rezolvate complet, pas cu pas, astfel încât tu să înțelegi mai ușor noțiunile teoretice introduse.
Menționăm faptul că la examenul de Evaluare Națională, la exercițiul 6 al Subiectului I, vei putea primi o cerință care se rezolvă cu ajutorul noțiunilor prezentate în acest material.
Așadar, te sfătuim să accesezi cu încredere Ghid | Elemente de organizare a datelor pentru a afla cum se reprezintă datele unei probleme prin intermediul graficelor, tabelelor sau a diagramelor pentru a obține o notă cât mai bună atât la clasă, cât și la Evaluarea Națională.
Spor la citit! :)