Prăbușirea Casei Usher de Edgar Allan Poe

Prăbușirea Casei Usher este o povestire scrisă de scriitorul american Edgar Allan Poe și publicată pentru întâia oară în anul 1839, în revista „Burton’s Gentleman’s Magazine”, iar apoi a fost inclusă în volumul intitulat „Tales of the Grotesque and Arabesque” („Povești Grotești și Extraordinare”), apărut în anul 1840. Opera este considerată de către cristicii literari una dintre cele mai frumoase opere în proză ale lui Poe și o adevărată capodoperă a literaturii gotice, fiind și unul dintre textele cu cele mai multe ecranizări.

Temele pe care le abordează autorul sunt reprezentate de familie, nebunie, izolare și moarte, iar acțiunea se concentrează în jurul lui Roderick Usher, care își înștiințează prietenul că suferă de o boală și îl roagă să îl viziteze. Pe parcurs, au loc tot felul de evenimente ciudate și ies la iveală lucruri înspăimântătoare.

Cu ajutorul rezumatului pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet vei afla mai multe despre povestirea Prăbușirea Casei Usher de Edgar Allan Poe

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Prăbușirea Casei Usher de Edgar Allan Poe

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.