Lock

Manual de Ecologie

Lock

Ecologia umană face parte din materia de clasa a XII-a la biologie. În capitolele următoare îți explicăm principalele teme pe care e indicat să le cunoști pentru a putea obține o notă bună la bio. 

Deși ecologia ocupă o parte mică de materie, este foarte importantă pentru viața de zi cu zi și pentru cultura ta generală. Învățând despre ecologie, vei putea înțelege mai bine schimbările din mediul înconjurător și impactul oamenilor asupra mediului.

La începutul manualului îți clarificăm conceptele de bază legate de ecologia umană. Atfel, vei afla ce înseamnă ecologia umană, care e definiția ecosistemului, sau ce sunt producătorii și consumatorii dintr-un ecosistem. De asemenea, aici găsești informații despre relația dintre un sistem natural și unul socio-economic.

Apoi ne concetrăm asupra ecosistemelor antropizate. Acestea sunt de două tipuri, acvatice și terestre. Ecosistemele antropizate acvatice cuprind lacurile de baraj și de acumulare, precum și iazurile și heleșteiele. Ecostemele antropizate terestre cuprind agroecositemele și așezările umane rurale și urbane.

Un alt capitol al manualului vizează impactul antropic asupra ecosistemelor naturale. Cu alte cuvinte, impactul pe care omul îl are asupra mediului natural. Aici poți citit despre poluare, industrializare, degradarea habitatelor și multe alte teme importante. De asemenea, poți învăța alături de noi despre conservarea resurselor naturale și a biodiversității și despre ce este dezvoltarea durabilă.

Accesează Manualul de Ecologie și află mai multe despre relația oamenilor cu mediul înconjurător!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Manual de Ecologie

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.