Tincuța

Cine este Tincuța și care este rolul pe care îl are acest personaj în desfășurarea acțiunii romanului Viața la țară de Duiliu Zamfirescu vei afla citind eseul care conține caracterizarea tinerei. Chiar dacă autorul nu îi construiește un portret amplu, din relația cu alte personaje se desprind suficient de multe trăsături de caracter. Toate acestea au fost prezentate și în eseul pe care ți-l pun la dispoziție profesorii noștri de limba și literatura română.

„Unul dintre personajele secundare ale romanului este Tincuța, verișoara lui Matei Damian și fiica boierului Dinu Murguleț. Pe parcursul volumului, personajul său nu este puternic conturat, autorul folosind în special caracterizarea indirectă, ea fiind descrisă prin acțiunile pe care le întreprinde și prin relația cu alte personaje.

Tincuța este o tânără în floarea vârstei, frumoasă, fapt ce reiese din afirmația coanei Profira, care o vrea pe aceasta de noră, pentru fiul său, Tănase Scatiu. De asemenea, Tincuța este o tânără foarte emotivă, fapt ce reiese din caracterizarea directă pe care i-o face autorul, ea roșindu-se la față și izbucnind în plâns de câte ori se supără sau intră într-o confruntare. Este și ușor influențabilă, fiind afectată de sentimentele celor din jur. Când își vede verișorul, pe Matei, plângând, răpus de durerea pricinuită de moartea mamei sale, nu își poate opri lacrimile.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in