Apartenența la specie

Acțiunea romanului se petrece în satul Ciulniței, localizat pe valea Ialomiței, la marginea Câmpiei Bărăganului, în ultimii ani ai secolului al XIX-lea, din vară până în iarnă. În centrul acțiunii se află familiile deţinătoare de moșii, Murguleț și Comăneșteanu, dar și familia Scatiu, care administrează moșia Balta.

Opera se încadrează în genul epic, fiind un roman realist. În general, operele care aparțin genului epic se remarcă prin: prezența unui narator, modul de expunere principal este narațiunea, prezența personajelor, dar și a conflictelor care determină desfășurarea acțiunii. Romanul „Viața la țară”, scris de către Duiliu Zamfirescu întrunește toate calitățile unei opere ce aparține genului epic.

O primă trăsătură ce încadrează textul în categoria romanului este chiar prezența naratorului, care spune povestea celor trei familii, cu bucuriile și dramele pe care acestea le experimentează. Naratorul relatează narațiunea la persoana a treia, astfel el devenind un narator obiectiv, omniscient și omniprezent, care nu se implică personal în poveste și nu influențează în niciun fel desfășurarea acțiunii, dar cunoaște cele mai tainice trăiri …

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in