Apartenența la curentul realist

Eseu care te ajută să demonstrezi apartenența la curentul realist a operei Viața la țară de Duiliu Zamfirescu a fost fost redactat de către profesorii noștri de limba și literatura română cu scopul de a-ți folosi ca sursă de inspirație și de a te ajuta să înțelegi acest text.

„Romanul Viața la țară întrunește și alte calități specifice operelor epice și romanelor obiective, și anume faptul că acțiunea se desfășoară în ordine cronologică, logic, fiind respectate momentele subiectului, iar oamenii și evenimentele sunt prezentate veridic. Astfel, descrierile pe care le face autorul satului Ciulniței și satelor înconjurătoare sunt conforme cu realitatea.

Tehnica narativă folosită de către autor este și ea tipic realistă. Duiliu Zamfirescu folosește în Viața la țară și procedeul anticipării, prin care cititorul poate estima modalitatea în care va evolua un anumit personaj prin intermediul gesturilor, al replicilor date, dar și prin întâmplări ce prefigurează evenimente ulterioare. Pentru a crea o imagine de ansamblu și a păstra fluiditatea textului, autorul alternează planurile narative, prezentând în paralel evoluția mai multor personaje, cum este, de exemplu, cazul lui Mihai, care pleacă la studii în străinătate, și al Tincuței, care rămâne acasă.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in