Viața la țară

Viața la țară este un roman scris de către Duiliu Zamfirescu și publicat pentru prima oară în revista „Convorbiri literare”, în anul 1894, sub formă de foileton, iar în anul 1898 textul a fost publicat în volum. Este primul roman din seria „Romanul Comăneștenilor”, ce cuprinde alte patru volume: „Tănase Scatiu”, „În război”, „Îndreptări” și „Anna”. 

Opera lui Duiliu Zamfirescu este considerată o capodoperă a literaturii române, fiind un text care redă veridic atât viața boierilor deținători de moșii și a țăranilor, cât și relațiile care se formau între aceștia în cadrul societății românești. Personajele construite de către autor reprezintă tipologii semnificative pentru viața socială a vremii, fiind create cu măiestrie și reușind să rămână întipărite în mintea cititorului (Tincuța, Matei, Tănase Scatiu, Dinu Murguleț, Sașa). 

În plus, romanul Viața la țară, scris de Duiliu Zamfirescu, se numără printre acele opere care au ca tematică „Familia”, de aceea este foarte probabil ca un fragment din acest text să se regăsească și în manualul tău de limba și literatura română, pentru clasa a IX-a. Astfel, dacă vrei să fii cu un pas în fața colegilor tăi și să îți uimești profesorul răspunzând la întrebările din manual chiar înainte de predarea lecției, îți recomandăm să citești comentariul, eseurile, dar și fișa de lectură din cadrul acestui eBook. Vei avea o sursă de inspirație pentru redactarea propriilor eseuri și vei găsi răspuns pentru toate exercițiile din manualul școlar.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Viața la țară

[3]
Review-urile utilizatorilor
  • 28.05.2021
    Scris de Elev in clasa a 9-a
  • 17.02.2021
    Scris de Elev in clasa a 8-a
  • 22.11.2020
    Scris de Elev in clasa a 9-a