Unghiul studiat în clasa a 6-a

În acest capitol al ghidului educaționale Dreapta și unghiul vom trece la studierea unghiului din punct de vedere geometric, cum se măsoară unghiurile cu raportorul.

Astfel, vei afla care este definiția unui unghi, cum se notează un unghi, care sunt elementele unui unghi, ce reprezintă interiorul și exteriorul unui unghi, dar și cum se clasifică unghiurile.

Apoi, vei vedea cum putem măsura unghiurile cu ajutorul raportorului, ce sunt unghiurile congruente, cum se clasifică unghiurile în funcție de măsura acestora, ce sunt unghiurile complementare și suplementare, care este definiția unghiurilor adiacente și ce este bisectoarea unui unghi, ce sunt unghiurile opuse la vârf studiate în clasa 6 sau unghiurile formate în jurul unui punct și, nu în ultimul rând, cât este suma măsurilor unghiurilor în jurul unui punct.

De asemenea, în cadrul acestui capitol este o secțiune destinată studierii unghiului nul și cum se definesc unghiurile cu laturile în prelungire. În plus, vei afla care este definiția între un unghi impropriu și un unghi propriu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in