Ghid | Dreapta și unghiul

Echipa Liceunet a pregătit pentru elevii de gimnaziu un nou material educațional, destinat în mod special elevilor de clasa a VI-a, care studiază în cadrul orelor de geometrie de la clasă dreapta și unghiul. Acest material poate fi accesat și de elevii claselor a VIII-a care își doresc să își recapituleze materia pentru Evaluarea Națională din acest an.

Ghid | Dreapta și unghiul conține atât noțiuni teoretice, multe imagini menite să îți arate vizual cum se reprezintă fiecare noțiune teoretică furnizată pe parcursul celor două capitole, precum și exerciții sau probleme rezolvate complet și pas cu pas de către profesorii noștri de matematică.

Prin intermediul imaginilor și al exercițiilor primului capitol, intitulat Dreapta studiată în clasa a 6-a, vei afla ce este un punct, o dreaptă, o semidreaptă, un plan și un semiplan. În continuare, vei vedea ce poziții poate lua un punct față de o dreaptă, care sunt pozițiile relative ale două drepte și ce presupune lungimea unui segment. În ultima parte a primului capitol, vei învăța informații utile referitoare la segmente, cum ar fi definiția segmentelor convergente sau mijlocul unui segment. Tot aici vei afla ce este o axiomă matematică, teorema directă, teorema reciprocă, ipoteza, concluzia și demonstrația.

În cel de-al doilea și totodată ultim capitol al materialului nostru, vei afla ce este un unghi, care sunt elementele componente unui unghi, cum se pot clasifica unghiurile, cum se pot măsura unghiurile, care este definiția unghiurilor congruente și multe alte noțiuni de geometrie legate de unghiuri.

Pentru a te ajuta să te pregătești cât mai bine pentru clasă dar și pentru examenul final al clasei a VIII-a, ți-am pregătit câte o pagină separată fiecărui capitol, în care vei găsi exerciții și probleme rezolvate complet și pas cu pas, pe care te sfătuim să le citești cu mare atenție.

Spor la învățat! 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Dreapta și unghiul

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.