Lock

Platanos de Doina Ruști

Lock

Platanos este un text scris de prozatoarea Doina Ruști, un nume de referință al literaturii contemporane și autoare a romanelor „Omulețul Roșu”, „Fantoma din moară”, „Lizoanca la 11 ani”, „Mâșa Vinerii” și „Homeric”. Textul a fost publicat în manualul de clasa a VIII‑a, al Editurii Art.

Acțiunea povestirii se desfășoară într-o „tabăra pentru plantele care s-au născut defecte”, iar protagoniștii sunt: Sisinel, un dedițel, Vio, o viorea de baltă, Năsosu, un stânjenel de baltă, și Platanos, un platan impunător. Singurul personaj uman este Cati, ea fiind cea care se ocupa de îngrijirea plantelor. Platanos este ultimul venit în tabără și devine o fascinație pentru celelalte plante cărora le făcea mare plăcere să îi asculte poveștile. Platanos le povestește despre lumea de dincolo de râu, din oraș, unde fusese așezat în fața unei cafenele și în apropierea unui mall numit „Bila de Aur”. Sisinel, unul dintre locuitorii taberei, își dorește să fie mutat lângă Platanos și îi cere supraveghetoarei Cati să-l mute.

Echipa Liceunet a realizat un scurt rezumat al acestui text, iar lecturarea lui te va ajuta să reții mult mai ușor detaliile importante despre textul Doinei Ruști. Totodată, poți citi povestirea pe momentele subiectului, precum și caracterizarea personajelor.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Platanos de Doina Ruști

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.