Varianta 84 - Subiect II - BAC 2013 (Marin Preda, Creaţie şi morală)

0 0 0 0 0 0 (0 review-uri)
Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Nivel educație

Uman 12

Materie

Limba și literatura română

Nota

10

Număr de pagini

2

Număr de cuvinte

340

Format fișier

PDF

Text argumentativ: Varianta 84 - Subiect II - BAC 2013 (Marin Preda, Creaţie şi morală)

„Varianta 84 - Subiect II - BAC 2013 (Marin Preda, Creaţie şi morală)” este ajutorul pe care echipa Liceunet ți-l pune la dispoziție pentru a putea rezolva corect cerința de a scrie un text de tip argumentativ, de 15 - 20 de rânduri, despre orgoliu, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmaţie: „Orgoliul profesional este singurul care este creator şi care poate fi, din punct de vedere moral, justificat”, regăsită printre modelele de subiecte de la examenul de Bacalaureat la limba și literatura română din anul 2013.

Odată ce ai accesat acest material vei ști cum trebuie structurat un text de tip argumentativ și care sunt elementele specifice pe care trebuie să le folosești pentru a fi sigur că vei primi punctajul maxim la examenul de Bacalaureat.

Fragment din text
În concepţia lui Marin Preda „Orgoliul profesional este singurul care este creator şi care poate fi, din punct de vedere moral, justificat.”, adică este unicul demn de o persoanã , care se doreşte respectatã, idee cu care sunt de acord.

În primul rând, acest orgoliu profesional poate fi pus în antitezã cu orgoliul personal, care reprezintã înfumurarea, deoarece cel dintâi rezultã în urma unor realizãri ale individului, iar cel de-al doilea este doar un sentiment egoist şi lipsit de o bazã solidã... [citește mai mult]