Varianta 61 - Subiect II - BAC 2013 (Alexandru Macedonski, Opere, IV)

0 0 0 0 0 0 (0 review-uri)
Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Nivel educație

Filologie 12

Materie

Limba și literatura română

Nota

10

Număr de pagini

2

Număr de cuvinte

354

Format fișier

PDF

Text argumentativ: Varianta 61 - Subiect II - BAC 2013 (Alexandru Macedonski, Opere, IV)

„Varianta 61 - Subiect II - BAC 2013 (Alexandru Macedonski, Opere, IV)” reprezintă o variantă de rezolvare a cerinței de a scrie un text de tip argumentativ, de 15 – 20 de rânduri, despre atitudinea faţă de minciună, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmaţie: „Mai mult decât minciuna nimica nu răpune”, regăsită printre modelele de subiecte din anul 2013.

Astfel, dacă vrei să îți amintești care este structura unui text argumentativ, cum trebuie să îți susții argumentele și care sunt conectorii specifici, nu trebuie decât să citești acest material.

Fragment din text
În opinia mea, afirmaţia lui Alexandru Macedonski este cât se poate de adevărată, deoarece minciuna este unul dintre cele mai imorale lucruri, care deformează realitatea şi dezumanizează persoana. Odată descoperit, individul poate cădea în dizgraţia celor din jur.

Un prim argument ar fi acela că, minciuna, prin esenţa ei dăunătoare, degradează natura umană, afectează persoana, ca fiinţă raţională, în totalitatea ei... [citește mai mult]