Text argumentativ despre milă, pornind de la următoarea afirmaţie: „Mila, când nu e însoţită de o iubire infinită, e mai ofensatoare decât dispreţul”. (G. Ibrăileanu, Opere, IX)

0 0 0 0 0 0 (0 review-uri)
Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Nivel educație

Real 12

Materie

Limba și literatura română

Nota

10

Număr de pagini

2

Număr de cuvinte

336

Format fișier

PDF

Text argumentativ despre milă, pornind de la următoarea afirmaţie: „Mila, când nu e însoţită de o iubire infinită, e mai ofensatoare decât dispreţul”. (G. Ibrăileanu, Opere, IX)

Text argumentativ despre milă, Garabet Ibrăileanu reprezintă un material care te va ajuta în realizarea propriului tău text argumentativ de nota 10. Acest exemplu a fost redactat pentru ca tu să poți observa structura corectă a unui text argumentativ și pentru a înțelege ce limbaj este indicat să folosești atunci când scrii un astfel de material. Citește textul argumentativ despre milă - pornind de la un citat din Garabet Ibrăileanu și vei fi pregătit pentru Bacalaureatul la limba și literatura română!

Cuprins
Scrie un text de tip argumentativ, de 15 – 20 de rânduri, despre milă, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmaţie: „Mila, când nu e însoţită de o iubire infinită, e mai ofensatoare decât dispreţul”. (G. Ibrăileanu, Opere, IX)

Cerințe:
Atenţie! În elaborarea textului de tip argumentativ, trebuie:
- să respecţi construcţia discursului de tip argumentativ: structurarea ideilor în scris, utilizarea
mijloacelor lingvistice adecvate exprimării unei aprecieri;
- să ai conţinutul şi structura adecvate argumentării: formularea ipotezei/ a propriei opinii faţă de ideea identificată în afirmaţia dată, enunţarea şi dezvoltarea corespunzătoare a două argumente adecvate ipotezei, formularea unei concluzii pertinente;
- să respecţi normele limbii literare (registrul stilistic adecvat, normele de exprimare, de ortografie şi de punctuaţie).

Fragment din text
Garabet Ibrăileanu, Text argumentativ despre milă

Sunt de acord cu afirmaţia lui Garabet Ibrăileanu, deoarece consider că mila este un sentiment frumos, foarte nobil dacă este sincer şi creştinesc.

În primul rând, mila trebuie să fie însoţită de iubire, deoarece la baza tuturor celor întreprinse de om, trebuie să stea cel mai înălţător sentiment, acela al iubirii.
În al doilea rând, mila, în cazul în care nu este însoţită de iubire, poate fi ofensatoare, deoarece persoanei căreia îi „adresezi” acest sentiment se poate simţi umilit sau dispreţuit. Poate că unii preferă să înfrunte ... [citește mai mult]