Turismul în Europa

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Servicii 11
  • Geografie - 1 oră
  • 10
  • 5
  • 1235
  • PDF

Referat: Turismul în Europa

Turismul în Europa este materialul care te va ajuta să înțelegi mai bine lecția de la Geografie și te va ajuta să înțelegi diferitele tipuri de turism practicate atât în Europa cât și în România. Citind referatul vei afla mai multe despre potențialul turistic al României.

Cuprins

Principalele tipuri de turism în Europa
Turismul montan
Turismul litoral
Turismul cultural-istoric
Turismul balneo – maritim
Turismul sportiv
Turismul cultural expozițional și festivalier
Turismul de vânătoare (denumit și safari)
Turismul în România
Turism montan
Turism balneo – maritim
Turismul practicat în Delta Dunării
Turismul practicat în Defileul Dunării
Turismul științific
Turismul în arealele protejate (parcuri naționale/naturale și rezervații ale biosferei)
Turismul cultural-istoric
Turismul expozițional

Fragment din text

Turismul reprezintă activitatea de recreație, desfășurată pe perioade lungi sau scurte de timp și la diferite distanțe față de domiciliu (concediu, tabără, drumeție etc.).

Prin prisma diverselor elemente naturale, economice, cultural-istorice fiecare țară, regiune sau zonă este valorificată turistic de un potențial turistic.

Europa reprezintă un pion important pentru turismul internațional. Anual numărul turiștilor crește, depășind uneori numărul populației din anumite țări (precum Franța, Spania, Italia). Cunoașterea și valorificarea patrimoniului turistic au contribuit la dezvoltarea turismului. Astfel, obiectivele de interes sunt cele naturale, istorice, arhitecturale și urbane, fiind grupate în mai multe regiuni. În regiunea mediteraneeană este înregistrată cea mai mare aglomerare de centre turistice la nivel mondial, acestea polarizând o treime din turismul internațional.

Acest succes este explicat de mai mulți factori, după cum urmează:
- apropierea de concentrările industrial-urbane cele mai mari din Europa de Vest și de Nord, cu un nivel de trai mult mai ridicat;
- tradițiile;
- vechile centre cultural-artistice (Veneția, Sevilla) sau a celor cu un rol primordial în domeniul spiritual (Roma, cunoscută ca și capitala catolicismului);
- existența anumitor vestigii antice, medievale, precum orașe-muzeu (Atena, Roma).
Tipurile de turism diferențiază de la o țară la alta, păstrându-se o varietate, cu ajutorul căreia sunt atrași turiști autohtoni și străini.

Principalele tipuri de turism în Europa
• Turismul montan – cel mai important spațiu turistic montan de pe Glob se regăsește în arcul alpin. Principalele activități practicate aici sunt sporturile de iarnă.

Stațiunile montane cele mai vizitate de către turiști sunt:... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Turismul în Europa

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.