Tipuri de comunități umane și mentalități

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Servicii 12
  • Geografie - 1 oră
  • 10
  • 5
  • 1391
  • PDF

Referat: Tipuri de comunități umane și mentalități

Tipuri de comunități umane și mentalități este materialul nostru pe care îl poți utiliza ca suport de curs pentru clasa a 12-a sau pentru elaborarea unui referat la Geografie. Cu ajutorul acestui referat vei identifica cele două două tipuri de comunități: urbane și rurale, dar vei înțelege și care sunt caracteristicile și particularitățile acestora.

De asemenea, vei afla mai multe despre clasificarea comunităților rurale și urbane la nivelul României.

Cuprins

Comunitățile rurale și urbane la nivelul Europei
Comunitățile rurale
Comunitățile urbane
Comunitățile rurale și urbane la nivelul României

Fragment din text

În momentul de față, comunitățile sunt împărțite într-o taxonomie ce ține de numărul populației raportat la spațiul trăit. Termenul de comunitate face referire la setul de valori, la comportamentul și existența socială a indivizilor. De asemenea, comunitatea are rolul de mediator între stat și societatea civilă, fiind calea de mijloc prin care sunt emise normativ procese și evenimente ce au rolul de legitima indivizii în deciziile politice.

Pe lângă conturarea comunităților prin dimensiuni și rațiune practică, acestea sunt caracterizate prin idei inovatoare sau prin mentalități. Prin urmare, se spune că fiecare comunitate este definite de o anumită mentatlitate. Mentalitatea este definită ca fiind modul particular al fiecărui de individ sau al unei comunități de a gândi.

Sunt diferentiate două tipuri de comunități, urbane și rurale. Fiecare tip de comunitate poate fi împărțit la rândul său în mai multe clase, în funcție de regiunea în care se află (occidentale, orientale, baltice, balcanice), după așezarea geografică (mare, munte, câmpie, deal) sau în funcție de caracterul unitar sau multicultural (comunități multietnice, entice unitare, cosmopolite).

Comunitățile rurale și urbane la nivelul Europei

La nivelul Europei, comunitățile s-au constituit pe baza elementelor de ordin geografic și cultural, care au avut un rol determinant. La nivel regional aceste comunități sunt caracterizate... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Tipuri de comunități umane și mentalități

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.