Text argumentativ despre rolul prietenilor pentru un adolescent

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Text argumentativ despre rolul prietenilor pentru un adolescent

Cerința de a redacta un text de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte despre rolul prietenilor pentru un adolescent, se regăsește printre modelele de variante pentru profilul real, publicate la 01.01.2015.

Vrei să afli cum se redactează corect acest text argumentativ? Profesorii noștri vin în ajutorul tău și îți oferă un răspuns de nota 10 la subiectul II de la examenul de Bacalaureat de la limba și literatura română. Astfel, îți va fi mai ușor să precizezi ce rol joacă prietenii în viața unui adolescent.

În plus, acest text argumentativ despre rolul prietenilor pentru un adolescent este structurat clar și concis și respectă cerințele impuse la examenul de Bacalaureat. De asemenea, cu ajutorul lui, vei învăța cum să organizezi mai bine informațiile pe care vrei să le dezvolți atunci când vei avea de scris un text de acest tip.

Fragment din text

Este cunoscut faptul că adolescenții sunt dificil de înțeles și capricioși, din cauza faptului că se află încă în perioada de căutare a sinelui. Nu știu încă ce carieră doresc să urmeze, pe cine pot conta și pe cine nu se pot baza în viață, iar starea lor de spirit pare să se schimbe de la o zi la alta. Totuși, în această perioadă tulbure a vieții, adolescenții găsesc un grup de persoane cu care își petrec mare parte a timpului și cu care pare că se înțeleg mai bine chiar decât cu familia: prietenii.

În primul rând, rolul pe care grupul de prieteni îl are în viața unui adolescent este extrem de important. Tânărul va simți că alături de prieteni este protejat și că, în sfârșit, este înțeles și susținut. Cum comunicarea este o parte importantă în dezvoltarea oricărei persoane, adolescenții au nevoie de grupul lor de amici pentru a simți bucuria de a interacționa cu alți oameni, iar acest ... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Text argumentativ despre rolul prietenilor pentru un adolescent

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 02.04.2015
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    foarte bun
  • 27.06.2016
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    nu ii lipseste nimic, e foarte bun, are de toate