Text argumentativ despre rolul mass-media în promovarea evenimentelor culturale

0 0 0 0 0 0 (0 review-uri)
Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Nivel educație

Uman 12

Materie

Limba și literatura română

Nota

10

Număr de pagini

1

Număr de cuvinte

278

Format fișier

PDF

Text argumentativ despre rolul mass-media în promovarea evenimentelor culturale

Redactarea unui text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul mass media în promovarea evenimentelor culturale a fost cerința pe care au primit-o elevii de clasa a XII-a de la profilul uman la simularea examenul de Bacalaureat la limba și literatura română din data de 13 martie 2017.

Profesorii de limba română cu care colaborează echipa Liceunet au rezolvat această cerință și îți pun la dispoziție un material care respectă structura textului argumentativ și pe care îl poți folosi ca sursă de inspirație. Totodată poți dezvolta argumentele din acest text argumentativ despre rolul mass-media în promovarea evenimentelor culturale pentru a obține un material original.

Fragment din text
Text argumentativ despre rolul mass-media în promovarea evenimentelor culturale

Știrile prezentate de mass-media au, în principal, rolul de a ne informa, însă, dincolo de asta, scopul televiziunii, radioului, internetului sau a altor mijloace de informare în masă este și de a contribui la educația noastră, de a ne culturaliza. Prin urmare, pe lângă informații de actualitate și emisiuni de divertisment, mass-media trebuie să promoveze și evenimente culturale.

În primul rând, un concert, o piesă de teatru sau un oricare alt eveniment cultural poate strânge mult mai mulți spectatori dacă în presă se vorbește despre acesta. Spre exemplu, majoritatea agențiilor care organizează evenimente culturale apelează la serviciile mass-media ... [citește mai mult]