Text argumentativ despre prietenie

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Text argumentativ despre prietenie

Acesta este un exemplu de text argumentativ despre prietenie. Întrucât cerința de a aborda această temă s-ar putea regăsi printre subiectele de la examenul de Bacalaureat la română, noi îți oferim un model pentru a vedea cum se realizează un text argumentativ bine structurat, care are ca temă prietenia.

Textul argumentativ a fost conceput pornind de la un citat despre prietenie care îi aparține unui mare autor român, iar pornind de la această afirmație au fost prezentate mai multe argumente care susțin noțiunea de prietenie.

În plus, materialul a fost scris de profesori de limba română, așa că îți recomandăm să consulți acest eseu despre prietenie, dacă îți dorești nota maximă la școală sau la cerința B a subiectului 1 a examenului de Bac.

Fragment din text

Text argumentativ despre prietenie

(...) În primul rând, trăind într-o societate formată dintr-o multitudine de oameni diferiţi, cu gusturi şi preferinţe diverse, oamenii relaţionează şi îşi caută compatibilităţi. Nevoia de a avea pe alţii în preajmă ne caracterizează tocmai pentru că nu ne place sentimentul de singurătate şi de abandon pe care ni l-ar da lipsa unor prieteni. Consider că putem fi prieteni doar cu cei cu care suntem compatibili. Nu putem fi prieteni cu toată lumea. Stabilim relaţii amiabile cu toţi din jurul nostru, dar, dintre aceştia, doar doi, trei reuşesesc să se apropie mai mult ca spirit şi gândire de noi. Relaţiile de prietenie se nasc pe fundamentul unor idei şi concepte despre viaţă comune, care îi fac pe cei implicaţi să privească în acelaşi mod felul de a aborda problemele vieţii sau să acorde interes aceloraşi lucruri cu care are de a face şi prietenul. Aţi observat că foarte mulţi dintre cei care împărtăşesc aceeaşi pasiune devin şi prieteni? De ce? Pentru că pasiunea îi aduce și îi ține aproape.

În al doilea rând, dacă este adevărat că o prietenie se construieşte în timp, tot la fel de adevărat este şi faptul că aceasta se realizează cu un noian de resurse sufleteşti şi raţionale. Într-un fel, te dăruieşti cu sufletul celui pe care îl consideri prieten. Iar dacă îţi este p... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Text argumentativ despre prietenie

[4]
Review-urile utilizatorilor
 • 30.10.2014
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Este extraordinar. Perfect pentru tema la romana.
 • 14.05.2015
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  e foarte bun ......................................................
 • 19.10.2015
  Foarte bun ! Recomand
 • 14.05.2015
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  foarte bun acest text