Text argumentativ despre iubire

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Nivel educație

Real 12

Materie

Limba și literatura română

Nota

10

Număr de pagini

2

Număr de cuvinte

843

Format fișier

PDF

Text argumentativ despre iubire

Accesând acest material vei găsi un text argumentativ despre iubire. Am ales să alcătuim un model ce te poate ajuta în realizarea propriului tău text argumentativ despre iubire, întrucât cerința de a realiza o astfel de lucrare pornind de la un anumit citat sau o temă dată o vei întâlni la subiectul II al examenului de Bacalaureat.

Argumentele sunt atent prezentate și ordonate, dar sunt și însoțite de exemple care întăresc argumentarea. Așadar, exemplul de text argumentativ despre iubire este unul de notă maximă și sigur îți va furniza cea mai bună îndrumare pentru realizarea unui text de nota 10, având ca temă dragostea/iubirea.

Accesează textul argumentativ despre iubire pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet și îți va fi mult mai ușor să rezolvi cerința pe care o vei primi la Bac.

Fragment din text
Se spune că omul este o fiinţă superioară, care se detaşează de celelalte fiinţe de pe acest pământ prin faptul că este înzestrat cu darul vorbirii şi cu raţiune. Văzut din această perspectivă, omul ar părea însă incomplet, lipsit de ceva ce are în el esenţial si anume sentimentul. La fel de importantă ca şi raţiunea sau cu abilitatea de a comunica, puterea de a simţi a omului, de a judeca lucrurile prin miile de conexiuni emoţionale care se stabilesc în faţa unui anumit eveniment îşi pune amprenta asupra felului de a fi al omului şi îl caracterizează.

Consider că nu putem trăi fără iubire. Să fim doar un amalgam de gândire şi de raţiune, judecând lucrurile cu sânge rece şi fără să acordăm importanţă emoţiilor… am fi seci şi prea mult lipsiţi de profunzime. Ca niște roboţei care ştiu să facă lucrurile cu precizie milimetrică, dar care nu simt şi nu se manifestă. Fără sentiment trăind, am fi prea reci, iar viaţa nu şi-ar mai dezvălui farmecul, oricât de mult ne-am pricepe să o evaluăm şi să o închidem în precepte, reguli şi judecăţi de valoare. Şi cum să trăieşti în afara iubirii? „Iubirea este ... [citește mai mult]