Text argumentativ despre importanţa practicării unui sport la orice vârstă

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Text argumentativ despre importanţa practicării unui sport la orice vârstă

Vrei să știi cum trebuia rezolvat subiectul II (textul argumentativ despre importanţa practicării unui sport la orice vârstă) de la examenul de Bacalaureat la limba și literatura română, ce a avut loc în data de 29 iunie 2015?
Profesorii noștri de limba română ți-au pregătit rezolvarea de la enunțul primit de elevii de la profilul real, așa că tot ce trebuie să faci este să accesezi acest material. În felul acesta îți vei da seama dacă ai dat răspunsul corect și îți vei putea calcula singur punctajul. Citește „Text argumentativ despre importanţa practicării unui sport la orice vârstă” și vei afla răspunsul corect pentru subiectul II de la Bacalaureatul la română!

Fragment din text

Pornind de la dictonul „Mens sana in corpore sano” putem spune faptul că practicarea unui sport este o activitate esenţială. Dacă dorim să fim sănătoși, activi și cu o stare de spirit bună, atunci sportul este cu siguranță cea mai bună opțiune, indiferent de vârsta pe care o avem.

În primul rând, sportul înseamnă sănătate. Este demonstrat faptul că sportivii duc o viaţă mult mai sănătoasă, deoarece practicând constant un sport îṣi dezvoltă armonios corpul ṣi își protejează organismul împotriva unor afecţiuni precum obezitatea. Vârsta nu este o piedică atunci când vine vorba de practicarea sportului, mai ales că în ziua de azi există programe sportive concepute special pentru vârstnici sau pentru copii. Indiferent de vârstă, mișcarea de zi cu zi ne îndepărtează de o viață sedentară, ne înviorează și ne ... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Text argumentativ despre importanţa practicării unui sport la orice vârstă

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 21.09.2015
    Scris de Elev in clasa a 11-a
    Ce este bun in legatura cu referatul? Totul! Referatul este foarte bine structurat si respecta fiecare punct al cerintei. Foloseste conectorii potriviti,iar exemplele date sunt foarte bine argumentate. Inceputul mi-a oferit cel mai bun ajutor,deoarece textul incepe cu binecunoscutul dicton "mens sana in corpore sano".