Text argumentativ despre importanța alegerii unui model în viață

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Text argumentativ despre importanța alegerii unui model în viață

Trebuie să scrii un text argumentativ având ca temă importanța alegerii unui model în viață, însă nu stii cum să începi? Iată aici un model de rezolvare a cerinței pe care elevii de clasa a XII-a, de la profilul real, au întâlnit-o la subiectul II al Bacalaureatului de la română, din sesiunea iunie-iulie, 2013. Este foarte important de știut faptul că textul argumentativ despre importanța alegerii unui model în viață respectă baremul impus de Bacalaureat și oferă argumente logice, corecte, dar și ușor de înțeles și de abordat de către elevii de liceu.

Fragment din text

Consider că este important să avem pe cineva care să reprezinte un model pentru noi. Viața ne oferă de multe ori prilejul de a întâlni persoane deosebite care, prin ceea ce fac și prin felul cum gândesc, ne pot marca personalitatea. O persoană despre care decidem că poate fi un exemplu de urmat întrunește o serie de calități care ne plac și pe care vrem să ni le însușim și noi.

În primul rând, alegem un model de viață în strânsă legătură cu așteptările noastre de la oameni. În mod sigur cu toții ne stabilim un scop în viață și depunem apoi eforturi pentru a-l atinge. Avem nevoie de oameni care să ne susțină, să ne stimuleze, să ne împingă spre noi etape ale dezvoltării acestuia. Un om care ne servește ca model deține acele calități pe care noi le recunoaștem ca fiind valabile pentru noi și pe care încercăm să le ... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Text argumentativ despre importanța alegerii unui model în viață

[3]
Review-urile utilizatorilor
 • 24.03.2015
  Text bine formulat si organizat pe cele patru componente: ipoteza, doua argumente si concluzia. Ideile sunt relevante, pertinente.
 • 31.08.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Are de toate. Nu ii lipseste nimic. Nu comentez
 • 06.10.2015
  Bine formulat. Cu toate etapele unui text argumetativ.