Text argumentativ despre împlinirea unui vis

0 0 0 0 0 0 (0 review-uri)
Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Nivel educație

Real 12

Materie

Limba și literatura română

Nota

10

Număr de pagini

1

Număr de cuvinte

279

Format fișier

PDF

Text argumentativ despre împlinirea unui vis

Citind acest text argumentativ despre împlinirea unui vis îți va fi mult mai ușor să rezolvi cerința subiectului II de la examenul de Bacalaureat, dar și să rezolvi temele pe care le vei primi la școală.

Profesorii de limba română care au conceput acest text au avut grijă să respecte reperele menționate în cerința de la examen, dar și să suțină cât mai bine argumentele prezentate în acest text argumentativ despre împlinirea unui vis și să utilizeze conectorii specifici.

Așadar, dacă vrei să ai un model și o sursă de inspirație pentru a scrie un material cât mai complex, te sfătuim să citești acest text argumentativ despre împlinirea unui vis, dar și altele de pe site-ul nostru.

Fragment din text
Text argumentativ despre împlinirea unui vis

Visul are, pentru noi, două înțelesuri. Primul se referă la o realitate paralelă din domeniul fantasticului, pe care o experimentăm fie în somn, fie cu ajutorul unei imaginații bogate. Al doilea sens, cel despre care este vorba în textul de față, se referă la un țel, un scop bine determinat, spre împlinirea căruia aspirăm. Împlinirea unui vis depinde de diverși factori.

În primul rând, contextul în care luptăm pentru aceasta trebuie să fie unul favorabil. A merge „împotriva curentului” nu este neapărat o garanție a eșecului, însă îngreunează foarte mult procesul de atingere a scopului pe care ni l-am propus... [citește mai mult]