Text argumentativ despre greșeală

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Text argumentativ despre greșeală

Trebuie să redactezi un text argumentativ despre noțiunea de greșeală (sau un referat), însă nu știi de unde să pornești? Iată aici un exemplu de nota 10, care te va ajuta să îți structurezi propriul text argumentativ despre greșeală. O cerință de tipul acesta vei întâlni și la Bacalaureatul la română, de aceea este esențial să știi ce limbaj trebuie să folosești în rezolvare pentru ca profesorul să-ți acorde punctaj maxim la examen.

Fragment din text

Text argumentativ despre greșeală

Ipoteza
Dinamica întâmplărilor din viața noastră se bazează pe imperfecțiune, care ne definește ca ființe umane. Greșeala se naște din curiozitatea omului de a experimenta și încerca lucruri noi, precum și din incapacitatea de a prevedea consecințele faptelor sale. Greșeala este firească și de dorit în dezvoltarea emoțională, spirituală și profesională a fiecăruia dintre noi. Experiențele prin care trecem în urma unor greșeli săvârșite ne pot marca decisiv, dar pot și contribui la formarea noastră ca ființe complexe. Scriitorul englez Oscar Wilde concentrează această idee într-o afirmație universal valabilă: "Experience is merely the name men gave to their mistakes" (Experiența este numele pe care îl dăm greșelilor pe care le facem).

Argumentarea
Încă din copilărie suntem supuși greșelilor care, la această vârstă, ne sunt cu ușurință trecute cu vederea. Treptat, pe măsură ce învățăm să diferențiem binele de rău, să luăm decizii și să devenim responsabili, greșelile, deși permise și acceptate, sunt considerate posibilități de cunoaștere și de adaptare la realitatea înconjurătoare. Greșeala apare pentru că avem o percepție diferită asupra realității comune la care ne raportăm. Înaintând în vârstă, odată cu acumularea experiențelor și cu depășirea unor praguri critice, greșeala nu mai are un impact puternic asupra unei persoane, ci devine un element de cunoaștere și progres.

Omul poate săvârși greșeli grave care încalcă normele societății și în ... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Text argumentativ despre greșeală

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 16.09.2015
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    Structura si continutul Partea a doua Consider ca are tot ce-i trebuie .
  • 02.07.2016
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    Foarte bun, limbaj elevat si idei frumoase