Text argumentativ despre fericire

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Text argumentativ despre fericire

Fericirea este „sensul și scopul vieții", spunea Aristotel - pornind de la această afirmație am redactat un text argumentativ despre fericire, care respectă întocmai structura cerută la subiectul II al Bac-ului la limba și literatura română, unde ți se cere să redactezi un text argumentativ pe o anumită temă sau pornind de la un citat.

Citind acest text despre fericire vei învăța să formulezi o ipoteză, vei afla care sunt conectorii potriviți pentru a introduce argumentele și îți va fi mult mai ușor să scrii o concluzie.

Așadar, cu ajutorul textului argumentativ despre fericire vei ști cum să abordezi un enunț de felul acesta și vei fi mai pregătit pentru școală și pentru Bacalaureat.

Fragment din text

Text argumentativ despre fericire

Încă din Antichitate, oamenii au căutat să înțeleagă și să definească fericirea. Aristotel spunea că „fericirea este sensul și scopul vieții, întreaga finalitate a existenței“. Consider că fericirea este altfel pentru fiecare dintre noi, dar ceea ce ne leagă este căutarea și năzuința către fericire.

Cei mai mulți leagă fericirea de împlinirea spirituală prin iubire și de împlinirea materială prin lipsa grijilor. Însuși romanul Enigma Otiliei, se fundamentează pe tema fericirii. Eroii călinescieni sunt într-o zbatere continuă în căutarea fericirii: pentru unii, înseamnă tinerețe, deci fericirea copilăriei, pentru alții, aceasta se regăsește în avuții. Nici unii, nici alții nu reușesc să-și păstreze seninătatea în fața vieții, pentru că le lipsește ceva din punct de vedere (...).

Argumentarea

În primul rând, fericirea este personală și trăită altfel de fiecare om în parte. Fericit poate fi un om care vede frumusețile lumii, un flămând care primește o pâine sau un om care iubește. Fericirea depinde de cât suflet investește omul în întâmpinarea realității înconjurătoare. Un răsărit de soare sau natura după ploaie pot însemna nimic pentru cineva sau totul pentru altcineva. În al doilea rând, fericirea se află la ... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Text argumentativ despre fericire

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.