Text argumentativ despre familie

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Text argumentativ despre familie

Ai primit cerința de a scrie un text argumentativ despre familie, dar nu știi exact cum trebuie structurat un material de acest fel? Echipa Liceunet îți pune la dispoziție materialul numit text argumentativ despre familie și te învață cum să răspunzi corect la subiectul pe care îl vei primi și la examenul de Bacalaureat. Eseul de faţă aduce argumente ce plasează familia ca factor indispensabil al societăţii. Acest text argumentativ este un exemplu ce te poate ajuta în scrierea propriul tău eseu despre familie, oferind o structură cu ipoteză, argumentare şi încheiere. În plus, acest material este structurat astfel încât să răspundă la cerința de la subiectul II al Bacalaureatului la română, acolo unde ți se cere să scrii un text argumentativ pe o temă dată (familia, școala sau altele) sau pornind de la un anumit citat.

Fragment din text

Familia înseamnă acasă

În opinia mea, societatea nu poate exista dacă la baza ei nu ar sta familia, această unitate sine-qua-non care constituie nucleul unei comunități. Cu cât o familie este structurată mai bine, cu atât trăieşte mai bine într-o societate care, la rândul său, încearcă să îi satisfacă priorităţile şi drepturile.

E adevărat, noţiunea de familie a evoluat mult în timp şi a îmbrăcat suficiente forme care să demonstreze că, asemenea oricărei noţiuni, nici definiţia acestui termen nu este bătută în cuie. Sensul primar al cuvântului familie, provine din latinescul famulus, însemnând „sclav de casă” şi în care familia, adică soția, copiii, sclavii, sclavii eliberați și tot avutul erau proprietatea bărbatului (pater familias), între ei neexistând relații emoționale. De-a lungul timpului au existat familia matriarhală, apoi cea patriarhală, familia tradiţională, familia contractualistă, familia comunitară, familia bazată pe drepturi sau familia bazată pe drepturi şi responsabilităţi relaţionale, familia simplă, familia extinsă și familia monoparentală. Iată aşadar o multitudine de forme pe care noţiunea de familie le-a îmbrăcat de-a lungul timpului, făcând dificilă încadrarea acestei noţiuni într-o formă fixă.

Argumentarea ... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Text argumentativ despre familie

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.